Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ocaklar sevdalısı Ahmet Mekin'e araç çarptı

Ocaklar sevdalısı Ahmet Mekin

Ocaklar Mahallemizde hayatını sürdüren Türk sinemasının önemli isimlerinden sanatçı Ahmet Mekin (83), Antalya` da kendisine bir otomobil çarpması sonucunda yaralandı.

Ocaklar Mahallemizde hayatını sürdüren Türk sinemasının önemli isimlerinden sanatçı Ahmet Mekin (83), Antalya` da kendisine bir otomobil çarpması sonucunda yaralandı.
Kaza, önceki gün Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi Portakal Çiçeği Bulvarı ile 1462 Sokak kavşağında meydana geldi. Kızının evinden çıkan Ahmet Mekin`e, yolun karşısına geçmek üzereyken Özlem Özdemir yönetimindeki 07 FFN 62 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle havaya savrulan Ahmet Mekin, yol kenarındaki taşların üzerine düştü.
Mekin’in başına dikiş atıldı
Aldığı darbe ile başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan sanatçı için ambulans çağrıldı. Özel bir hastaneye kaldırılan Ahmet Mekin`in başındaki kesilen yerlere dikiş atıldı. Kalça kemiğine aldığı darbe nedeniyle sağ kasığında ödem oluşan ve vücudunun çeşitli yerlerinde çizikler meydana gelen Ahmet Mekin, hastanedeki tedavisinin ardından evine gönderildi.
Mekin, sürücüden şikayetci oldu
Yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamayan emektar sanatçı, yaralanmadan dolayı bazı projelerini iptal ettirme riskiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, kendisine çarpan sürücüden şikayetci olduğunu söyledi.
Ahmet Mekin kimdir? 6 Ağustos 1932 tarihinde İstanbul’da doğdu. Aslen Karslı olan Ahmet Mekin’in esas adı Ahmet Kurtdereli’dir.
Arkadaşları uzun boyundan dolayı “Filiz Ahmet” derler. İş hayatına manifaturacılıkla başlayan Mekin, bir ara güreş sporuna ilgi duyarken, kaburga kemiklerini kırıp, bırakmıştı. Sonra kayağa el attı, beli incinince, onu da bıraktı. Bakırköyspor’da oynarken büyük bir futbol takımına transfer olacaktı. Deneneceği gün ayağından sakatlandı. Ve böylece spor yaşantısı bitti. Bir süre Bakırköy Halkevi’nde amatör tiyatro oyunculuğu yaptı. “İttihat ve Terakki” oyununda oynadı. Sonunda, yine başka bir Bakırköylü olan Kenan Pars’ın aracılığıyla, 1957 yılında “Mahşere Kadar” adlı filmiyle sinemaya geçti. Ahmet Mekin, Selvi Boylum, Al Yazmalım filmiyle Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında yer aldı. “Mahşere Kadar”, “Kavanozdaki Adam”, “Bir Yudum Su”, “Bugünün Saraylısı”, “Vurun Kahpeye”, “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Ezo Gelin”, “Çiçek Abbas” gibi önemli filmlerin unutulmaz aktörüdür. 1978’den sonra ‘Denizin Kanı’, ‘Bağrıyanık Ömer ile Güzel Zeynep’ gibi pek çok televizyon filminde oynadı. Sinemaya adım attığı 1957 yılından bu yana yaklaşık 200 filmde rol alan Ahmet Mekin, 1975 yılına kadar “jön” oynayıp, karakter oyunculuğuna kendi isteğiyle geçti. Kendisi gibi oyuncu olan Şükran Sabuncu’yla evli olan Ahmet Mekin, 1998 yılından bu yana Erdek-Ocaklar Mahallesinde sakin ve mütevazı bir hayat yaşıyor. Zeynep ve Kezban adında iki kız babası.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı